expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 22 May 2016

Nikmat

Nikmat Allah itu meliputi langit dan bumi. Baru sedar, kan? Besarnya nikmat yang Allah beri. Ada mak. Ada ayah. Ada rumah. Ada makanan. Ada nyawa. Lebih dari cukup!

   Alhamdulillah, nikmat yang Allah kurniakan ni masih Allah curahkan pada su. Su takut. Takut tunggu saat semua ni ditarik. Su rasa hidup su senang. Sampai su bimbang,gelisah, takut yang amat menunggu apa kesusahan yang Allah akan letakkan di jalan su. 🌼


   Mustahil su dapat hidup,bernafas,sampailah ke saat ini tanpa izin Allah.🍁 Everything is impossible without Allah. Of course. He's the one who created us and people before us.

   Syukur itu luas maknanya. Ada syukur kadang2. Haaaa ni yang selalu kita buat. Syukur bila dikurniakan rezeki dan hajat ditunaikan. Waktu tu lah terasa Allah amat dekat dan Maha Mengasihi kita.☔ Terasa disayangi. Syukur yang sebenar-benarnya ialah bila kita bersyukur setiap detik. Atas nafas yang masih diizinkan berhembus. Atas segala yang Allah berikan, kebaikan mahupun keburukan. Susah tau nak apply syukur all the time ni.

   Bangun pagi, sebelum ke sekolah, sarapan dgn mentega kacang Sunbear! Ehhh! Muahaha lame lame lame gila lawak su. Okay pardon my lameness.🙈 Bangun pagi, ucap Alhamdulillah. Lagi perghhh syiok lah kalau hafal doa bangun tido. Lepas solat, zikir Alhamdulillah 33x  (or more). Nak makan, ucap Alhamdulillah. Lepas makan, ucap Alhamdulillah. Pandang wajah mak ayah, ucap Alhamdulillah. Waktu2 teringat nak sebut, sebutlah Alhamdullilah!

   😻 Mungkin cuma lidah yang menzahirkan, tapi hati tak ikut sama. No worries lah! Bila bibir basah dengan zikrullah, hati kita pun qu putehh sikit demi sikit. Thank Allah for everything, for every second, even NOW. Thank him for NOW. Alhamdulillah! ❤

No comments:

Post a Comment