expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, 13 October 2015

Inspired me

   Ukhti jatuh hati dengan this anime film. Memaparkan kisah hidup seorang wanita muda yang kematian suaminya, dan terpaksa membesarkan dua anak (campuran serigala) sendirian. She faced a lot of challenges! Tapi, senyum tak pernah hilang dari bibir, sebab selalu berpegang pada pesan mendiang bapanya. Hana, terpaksa hidup susah membesarkan Yuki dan Ame. Very inspring tau cerita ni. Haaa tak tau lah nak cakap apa. Meleleh air mata ni. Hana tak pernah salahkan siapa2 atas nasib dia, tak pernah putus asa, susah2 pun tetap sayang dekat anak2. Bayangkan! Anak sakit pun susah nak decide, nak bawa ke klinik haiwan atau klinik biasa.

   Tabahnya seorang ibu. Itulah kan, Allah memang sayang dekat kaum Hawa ni. Penuh kasih dan sayang. Movie ni memaparkan ketabahan seorang ibu yang sebenarnya amat dituntut dalam Islam. Deen kita mengajar erti jihad pada jalan Allah. Simple things lah sebenarnya kadang2 satu bentuk jihad yang paling ikhlas. So, beruntunglah kami2 ni kaum Hawa. :) 


Home is where your Mom is




Satu Muharram


Moga bermanfaat.